Veel gestelde vragen

 1. Wat is een domeinnaam?

  Een domeinnaam is de naam die u invoert wanneer u naar een bepaalde website wil surfen zoals bijvoorbeeld www.mijn-website.be. Wanneer u eigenaar bent van een domeinnaam kan u ook e-mail adressen aanmaken voor dit domeinnaam zoals bijvoorbeeld info@mijn-website.be of jan@mijn-website.be. Aan een domeinnaam zijn jaarlijks kosten verbonden.

 2. Wat is hosting?

  Zoals iedere website op het internet moet ook uw website op een computer geplaatst worden die aangesloten is op het internet. Dat kan op op een eigen computer zijn, maar in de meeste gevallen wordt deze taak uitbesteed aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in hosting. Hostingbedrijven zorgen ervoor dat uw website 24/7 online blijft. Aan hosting zijn jaarlijks kosten verbonden.

 3. Kan ik bij Fedron mijn website laten hosten?

  Ja, dat kan, maar bij Fedron zijn we enkel gespecialiseerd in de ontwikkeling van websites, en dat willen we graag zo houden. We werken namelijk samen met partners die gespecialiseerd zijn hosting en waar we al jarenlang een goede relatie mee hebben kunnen opbouwen. Wij hebben hierbij toegang tot een volledige online beheerdersmodule waardoor wij u 24/7 kunnen bijstaan ingeval van onderhoud, aanpassingen of vragen.

 4. Hoeveel kost het om mijn website te laten hosten bij Fedron?

  Voor de meeste websites voldoet een standaard hosting pakket. Dit pakket kost 69 euro ex. BTW, en is ruim voldoende voor het gros van de websites. U kan met dit pakket een website tot 2GB online plaatsen, inclusief domeinnnam, en u kan tot 20 e-mail adressen aanmaken. Verder omvat dit pakket alle nodige ondersteuning van de door ons gebruikte technologieën om een databasegestuurde website online te plaatsen. Indien u echter hogere eisen hebt kunnen wij u een hostingpakket op maat voorzien.

 5. Ik heb zelf een website gemaakt. Kan ik deze laten hosten bij Fedron?

  Ja. U kan hierbij eveneens meegenieten van de expertise en de ondersteuning van Fedron bij het online plaatsen van uw website, het aanmaken van uw e-mailadressen, ...

 6. Kan ik mijn e-mail ontvangen op mijn smartphone wanneer ik kies voor hosting via Fedron?

  Ja. U kan uw e-mail ontvangen op iedere type toestel (Windows- of Apple-computer, smartphone, iPad, ...). We helpen u graag verder om u hierbij te ondersteunen.

 7. Welke technologie gebruikt Fedron om websites te ontwikkelen?

  Bij Fedron gebruiken we ASP.NET om uw website te ontwikkelen. ASP.NET is een technologie die vaak gebruikt wordt bij grote zakelijke toepassingen en web-applicaties. Door uw website in ASP.NET te laten ontwikkelen, verzekert u zichzelf ervan dat u een website hebt die klaar is voor de toekomst.

 8. Wat is een Content Management System (CMS)?

  Een website is opgebouwd uit verschillende webpagina's die door middel van hyperlinks met elkaar verbonden zijn. De inhoud van deze pagina's kunnen statisch of dynamisch zijn. Dynamisch wil zeggen dat u de inhoud op deze pagina's zelf kan aanpassen en beheren. Dat gebeurt in de meeste gevallen met behulp van een CMS. Het is belangrijk voor u - als beheerder van uw website - dat u kan terugvallen op een gemakkelijk CMS, zoals dat van Fedron.

 9. Kan ik mijn website zelf aanpassen en onderhouden?

  Ja. U moet er echter rekening mee houden dat dit de kostprijs van uw website beinvloed. Wij zorgen er altijd voor dat we de meest gangbare onderdelen voor u aanpasbaar maken, en dat we de rest - waarvan we weten dat deze nooit of slechts zelden veranderen - statisch houden. Op die manier kunnen wij u een website aanbieden die perfect aansluit op uw noden en op uw budget.

 10. Is het moeilijk om mijn website zelf aan te passen en te onderhouden?

  Nee, helemaal niet. Aangezien wij voor iedere website een CMS op maat maken heeft u helemaal geen voorkennis of computerkennis nodig om uw website aan te passen. Geen complex gedoe dus met codes of andere moeilijkheden wanneer u kiest voor een website van Fedron.

 11. Wat is Search Engine Optimalisation (SEO)?

  Bij de ontwikkeling van uw website is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed gevonden wordt door Google of andere zoekmachines. Dit dient te gebeuren door enerzijds uw pagina's van goede en relevante inhoud te voorzien, maar ook door achter de schermen alles zodanig op te bouwen dat uw website geoptimaliseerd wordt voor Google. Fedron heeft ondertussen ruime ervaring in SEO, en zal ervoor zorgen dat uw website de best mogelijke ranking haalt.

 12. Ik heb reeds een website, maar deze scoort niet goed op Google. Kan Fedron mij helpen?

  Ja. Wij voeren een gratis audit uit op uw website en zullen samen met u doornemen wat de mogelijkheden zijn, en hoe we uw website kunnen bijsturen.

 13. Kan ik zien hoeveel bezoekers ik krijg op mijn website?

  Wanneer u kiest voor een website van Fedron kan u kiezen voor de mogelijkheid om statistieken in uw website te integreren. We gebruiken hiervoor meestal Google Analytics. Met Google Analytics zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan u bijvoorbeeld in enkele klikken zien hoeveel bezoekers uw website ontvangt, vanwaar uw bezoekers komen, welke middelen ze hiervoor gebruiken, hoe ze op uw website terecht komen en zoveel meer. Een voorbeeld van deze statistieken kan u hier, hier en hier terugvinden.

 14. Ik wil mijn website door Fedron laten maken. Welke stappen moet ik ondernemen?

  U kan gewoon contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek. Wij bespreken alles met u en begeleiden u tijdens de ontwikkeling van uw website van start tot finish. U kan hier alvast lezen hoe we hierbij te werk gaan.

 15. Hoe lang duurt het om mijn website door Fedron te laten maken en hoe gaat Fedron hierbij te werk?

  Dat kunnen we niet zomaar zeggen. Dat is namelijk afhankelijk van de grootte en de complexiteit van uw website.

Nog vragen? Aarzel niet en contacteer ons!