Fedron - voor elk IT-probleem is er een oplossing

Om als eigenaar-ondernemer een goede en efficiënte bedrijfsvoering te realiseren, dient de software die je gebruikt in functie te staan van je organisatie en niet omgekeerd. "Software moet in de eerste plaats een toegevoegde waarde bieden en passen binnen het complete plaatje van je IT-infrastructuur", aldus Roel Geusens en Dirk Ooms van Fedron.

Unizo Expert aan het woord

Fedron onderscheidt zich van concullega’s door zijn specifieke manier van werken. We profileren ons als "problem solvers" om van daaruit een geschikte tool of applicatie aan te reiken, die perfect is afgestemd op wat de klant ècht nodig heeft. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat boekhoudpakket van leverancier A kan communiceren met het ERP-systeem van leverancier B. Maatwerk kan dus een koppeling zijn, of een (web) applicatie, ... Elk geïntegreerd in de bestaande infrastructuur met een nadruk op business-functionaliteit."

Generalistische en doelgerichte aanpak

Beide heren hebben een achtergrond als senior consultant. "We zijn dus niet het zoveelste ontwikkelbedrijf, maar een IT-firma die reële business-noden in kaart brengt. Dat betekent dat we beschikken over een breed kennisdomein en een generalistische aanpak hanteren. We hoeven geen maanden mee te draaien om resultaten voor te schotelen. Bovendien zijn we permanent bereikbaar en staan we steeds paraat om bijkomende aanpassingen door te voeren. We denken en groeien immers mee met onze klanten."

Oplossingen op maat

Om te illustreren dat Fedron van alle markten thuis is, halen Roel Geusens en Dirk Ooms enkele concrete cases aan. "We verkopen bijvoorbeeld software voor kassa’s omdat een van onze klanten op zoek was naar een gebruiksvriendelijk touchscreen kassasysteem dat gekoppeld kon worden aan de back-office, om zo ook bestellingen te beheren en prijsaanpassingen door te voeren. Fedron heeft hier op ingespeeld en een eigen systeem ontwikkeld, specifiek voor toogverkopen, denk maar aan broodjesbars, bakkers, ijssalons, ... Een ander voorbeeld is dat van een taximaatschappij die een goed werkende tool zocht om zijn ritten overzichtelijk te beheren. Voor deze klant hebben we een planningstool uitgewerkt dat later evolueerde tot een hele beheerstool, omdat hij zo tevreden was van ons werk."

Zowel kleine als middelgrote bedrijven uit diverse sectoren vinden hun weg naar Fedron. "Maar ook starters en kleine zelfstandigen kunnen bij ons komen aankloppen voor een betaalbare oplossing op maat. We schikken ons immers vlot en flexibel naar de wensen en noden van een bedrijf en stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat ieders software zijn doel niet voorbij schiet."

Download en lees het originele artikel uit het Unizo magazine hier!